Întrebări frecvente

Întrebări frecvente candidat

Întrebări frecvente companie

A. Creare și administrare cont

Cum îmi fac cont de candidat pe RemarkableJobs.ro?

Intră pe https://remarkablejobs.ro, iar din meniul de sus selectează opțiunea „Cont nou”.

Din pagina nou deschisă https://remarkablejobs.ro/sign-up alege să-ți creezi un cont de CANDIDAT.

Pentru a finaliza crearea contului este necesar să fii de acord cu Termenii și condițiile publicate.

Poți crea contul și utilizând contul tău de Google. Pentru aceasta este nevoie să apeși „Continuă cu Google.”

Odată efectuați acești pași ai finalizat primul pas în comunitatea RemarkableJobs.

Cum îmi confirm contul de candidat pe RemarkableJobs.ro?

Pentru confirmarea contului intră pe adresa de email cu care ți-ai creat contul pe site-ul https://remarkablejobs.ro.

În folderul Inbox (Mesaje primite) sau Spam/Junk vei găsi un email al cărui subiect este [Remarkable HR] Ajută-ne să verificăm că adresa de email îți aparține.

În conținutul acestui email vei găsi un link de activare al contului (are denumirea link și e evidențiat prin culoarea albastră). Apasă pe el pentru a finaliza activarea contului. După ce ai apăsat pe el vei primi un mesaj „Contul tău a fost activat cu succes.”

Nu am primit link-ul de verificare. Ce pot face?

Înainte de a retrimite link-ul de verificare al contului te rugăm să verifici folderul Inbox (Mesaje primite) sau Spam/Junk. Aici ar trebui să  găsești un email al cărui subiect este [Remarkable HR] Ajută-ne să verificăm că adresa de email îți aparține.

Dacă nu ai primit acest email, apasă „Intră în cont – CANDIDAT” și introdu adresa de email și parola selectate de tine la crearea contului. Un mesaj de tipul: „Pentru a accesa contul este necesară verificarea acestuia. Retrimite link de verificare” va apărea în cadrul platformei. Apasă „Retrimite link de verificare”. Un nou link îți va fi trimis la adresa de email asociată contului.

Care este diferența dintre Profil public – Profil Privat?

Profilul privat înseamnă ca niciun angajator nu îți poate găsi CV-ul pe RemarkableJobs, cu excepția cazului când aplici la joburi –  atunci angajatorii respectivi îți pot vedea CV-ul.

Profilul public înseamnă că poate fi găsit de angajatori la căutarea în baza de date RemarkableJobs. Este opțiunea recomandată pentru a avea mai multe oportunități interesante.

Cum îmi setez Profilul privat sau public?

Dupa crearea contului de candidat, Profilul tău este privat.

Pentru ca Profilul tău să fie public, din contul de candidat, secțiunea „Vezi profil” se alege opțiunea „Selectează profil public.” Odată selectată această opțiune vei fi informat că o schimbare ulterioară cu privire la tipul de profil (Privat sau Public) se poate realiza din „Setări cont – Vizibilitate profil”.

Cum îmi editez informațiile din contul de candidat?

Pentru a avea un profil de candidat complet, este necesară editarea informațiilor. Această acțiune este posibilă din secțiunea „Editează profilul”. Vei completa în această secțiune informații despre tine care te fac remarcat în fața celorlalți candidați, precum:  informații personale, informații despre studii, informații despre experiența profesională, informații despre diplomele, premiile și certificările obținute, cunoștințele dobândite de-a lungul studiilor sau carieri tale, dar și informațiile despre limbile străine cunoscute și carierele dorite de tine.

Nu uita că toate aceste informații te diferențiază de ceilalți candidați. Informațiile completate trebuie să fie reale și să-ți aparțină.

Cum îmi adaug o poză la profil?

Pentru a adăuga o poză la profilul tău de candidat trebuie să apeși pe „Alege imagine” din „Editează profil – General – Informații personale”. Imaginea selectată trebuie să aibă dimensiunea de maximum 8MB.

Cum îmi adaug CV-ul în format PDF?

Pentru a adăuga CV-ul profilul tău de candidat trebuie să apeși pe „Alege documentul” din „Editează profil – General – Informații personale”. Fișierul încărcat trebuie să aibă formatul PDF și dimensiunea de maximum 2MB.

Cum îmi pot modifica datele contului asociate?

Pentru a schimba datele contului, asociate la momentul creării contului, trebuie să accesezi secțiunea „Setări cont – Modificare date cont”.

Cum îmi pot modifica adresa de email asociată contului?

Adresa de email asociată contului se realizează din  „Setări cont – Modificare date cont – Modificare adresă e-mail”. Pentru aceasta trebuie să introduci noua adresa de email și parola contului tău. Aceste informații se introduc în secțiunea „Modificare adresă email”. După introducerea acestor informații vei primi următorul mesaj: „Un cod de verificare a fost trimis pe noul email.”

Verifică adresa de email nou setată pentru a afla codul de verificare. Vei primit un email cu subiectul [Remarkable] Cod de schimbare a emailului. Folosește codul trimis in email (apare evidențiat prin bolduire) pentru a finaliza cu succes procesul de schimbare a emailului din cadrul platformei RemarkableJobs. După ce ai folosit acest cod vei primi un mesaj în cadrul platformei „Adresa de email a fost schimbată cu succes”. Un email de confirmare al acestei operațiuni va fi trimis pe noul email asociat contului, cu mesajul [Remarkable] Emailul dumneavoastră a fost schimbat.

Cum îmi pot modifica parola asociată contului?

Parola asociată contului se realizează din  „Setări cont – Modificare date cont – Modificare parolă”. În această secțiune trebuie introduse următoarele informații:

 • Parola actuală
 • Parola nouă
 • Confirmare parolă – se va reintroduce noua parolă

După completarea acestor informații se apasă opțiunea „Salvează”. Se va primi următorul mesaj: „Parola actuală a fost modificată cu succes.” De asemenea se va primi un email cu următorul subiect [Remarkable] Parola dumneavoastră a fost schimbată.

Am uitat parola. Ce pot face?

Dacă ai uitat parola aleasă la momentul creării contului, apasă pe „Ai uitat parola” din câmpul „Intră în cont – CANDIDAT”.

B. Listă job-uri și aplicațiile mele

Unde pot găsi un job?

Lista job-urilor publicate de companii se regăsește în meniul de sus „Joburi”. Aici pot fi regăsite toate joburile active din cadrul RemarkableJobs.ro.

Unde pot vedea job-urile la care am aplicat?

Lista de aplicații se regăsește în meniul de sus „Aplicările mele”. De aici poți gestiona aplicațiile la job-uri și poți vedea statusul fiecărei aplicații. Apasă pe categoria dorită pentru a gestiona mai ușor aplicațiile tale: „Toate aplicațiile – Aplicații active – Aplicații acceptate – Aplicații respinse”.

Nu am o cunoștință solicitată de companie pentru a putea aplica la un job. Ce pot face?

Pentru a putea aplica la un job trebuie să îndeplinești toate cerințele solicitate de angajator. Dacă la selectarea unui job vei primi mesajul „Nu puteți aplica la acest job deoarece: trebuie să dețineți cunoștințele …..” atunci veți putea căuta lista cursurilor și testelor din platformă acele cursuri/teste care vă pot oferi cunoștința solicitată. Odată găsit testul/cursul parcurge fiecare etapă solicitată pentru a putea obține cunoștință. După obținerea cunoștinței vei primi următorul mesaj: „Următoarele skill-uri au fost adăugate în profilul tău, secțiunea competențe.”  Ești la un click distanță de a aplica la job-ul dorit. Tot ce trebuie să faci e să te întorci în secțiunea de „Job-uri” și să selectezi butonul „Aplică”.

C. Cum mă pot diferenția de ceilalți candidați

Cum pot adăuga noi abilități validate în cadrul profilului?

O abilitate validată este obținută în urma parcurgerii testelor sub forma unor jocuri existente în cadrul aplicației RemarkableJobs. Ele sunt accesibile în secțiunea „Abilități validate” din meniul de sus din cadrul platformei.

În cadrul platformei sunt dezvoltate următoarele jocuri care măsoară: percepția spațială, gândirea abstractă, înțelegerea exprimării scrise sau incomplete. Tot ce trebuie să faci este să te joci pentru a obține aceste abilități. Ele vor fi adăugate și evidențiate în cadrul profilului tău, secțiunea „Cunoștințe”.

D. Cum pot parcurge un curs / parcurge un test

Cum pot parcurge un curs?

În cadrul aplicației RemarkableJobs.ro se regăsesc Cursuri introduse de companii și accesibile tuturor candidaților. Dacă ești interesat să vezi lista de cursuri, selectează „Academie – Cursuri – Toate cursurile”.

În situația în care un curs prezintă interes pentru tine, îl poți salva apăsând pe pictograma sub formă de inimă (favorite).

Cum pot parcurge un test?

În cadrul aplicației RemarkableJobs.ro se regăsesc Teste introduse de companii și accesibile tuturor candidaților. Dacă ești interesat să vezi lista de teste, selectează „Academie – Teste – Toate testele”.

În situația în care un test prezintă interes pentru tine, îl poți salva apăsând pe pictograma sub formă de inimă (favorite).

Dorești să obții o anumită certificare?

Dacă ești interesat să vezi lista de certificări, selectează „Academie – Certificări – Toate certificările”.

E. Discută cu echipa RemarkableJobs.ro

Contactează-ne

Program:

Luni-Vineri: 09:00-17:00, în afara sărbătorilor legale.

Dacă ai nevoie de asistență pentru a naviga pe site-ul nostru sau vrei să te ajutăm să găsești un job potrivit pentru tine, trimite un email la remarkablejobs@structuralmanagement.ro.

A. Creare și administrare cont

Cum îmi fac cont de companie pe RemarkableJobs.ro?

Intră pe https://remarkablejobs.ro, iar din meniul de sus selectează opțiunea „Cont nou”.

Din pagina nou deschisă https://remarkablejobs.ro/sign-up alege să-ți creezi un cont de COMPANIE.

Pentru a finaliza crearea contului, după completarea informațiilor solicitate, este necesar să fiți de acord cu Termenii și condițiile de utilizare publicate.

Odată efectuați acești pași ai finalizat primul pas în comunitatea RemarkableJobs.

Cum îmi confirm contul de companie pe RemarkableJobs.ro?

Pentru confirmarea contului intră pe adresa de email cu care ți-ai creat contul pe site-ul https://remarkablejobs.ro.

În folderul Inbox (Mesaje primite) sau Spam/Junk vei găsi un email al cărui subiect este [Remarkable HR] Ajută-ne să verificăm că adresa de email îți aparține.

În conținutul acestui email vei găsi un link de activare al contului (are denumirea link și e evidențiat prin culoarea albastră). Apasă pe el pentru a finaliza activarea contului. După ce ai apăsat pe el vei primi un mesaj „Contul tău a fost activat cu succes.”

Cum îmi editez informațiile din contul de companie?

Pentru a avea un profil de companie complet, este necesară editarea informațiilor. Această acțiune este posibilă din secțiunea „Vezi profil – Editează”.

Cum îmi adaug logo-ul companiei la profil?

Pentru a adăuga o logo-ul companiei la profilul tău de candidat trebuie să apeși pe „Alege imagine” din „Editează”. Imaginea selectată trebuie să aibă dimensiunea de maximum 8MB.

Cum îmi pot modifica datele contului asociate?

Pentru a schimba datele contului, asociate la momentul creării contului, trebuie să accesezi secțiunea „Setări cont – Modificare date cont”.

Cum îmi pot modifica adresa de email asociată contului?

Adresa de email asociată contului se realizează din  „Setări cont – Modificare date cont – Modificare adresă e-mail”. Pentru aceasta trebuie să introduci noua adresa de email și parola contului tău. Aceste informații se introduc în secțiunea „Modificare adresă email”. După introducerea acestor informații vei primi următorul mesaj: „Un cod de verificare a fost trimis pe noul email.”

Verifică adresa de email nou setată pentru a afla codul de verificare. Vei primit un email cu subiectul [Remarkable] Cod de schimbare a emailului. Folosește codul trimis in email (apare evidențiat prin bolduire) pentru a finaliza cu succes procesul de schimbare a emailului din cadrul platformei RemarkableJobs. După ce ai folosit acest cod vei primi un mesaj în cadrul platformei „Adresa de email a fost schimbată cu succes”. Un email de confirmare al acestei operațiuni va fi trimis pe noul email asociat contului, cu mesajul [Remarkable] Emailul dumneavoastră a fost schimbat.

Cum îmi pot modifica parola asociată contului?

Parola asociată contului se realizează din  „Setări cont – Modificare date cont – Modificare parolă”. În această secțiune trebuie introduse următoarele informații:

 • Parola actuală
 • Parola nouă
 • Confirmare parolă – se va reintroduce noua parolă

După completarea acestor informații se apasă opțiunea „Salvează”. Se va primi următorul mesaj: „Parola actuală a fost modificată cu succes.” De asemenea se va primi un email cu următorul subiect [Remarkable] Parola dumneavoastră a fost schimbată.

Am uitat parola. Ce pot face?

Dacă ai uitat parola aleasă la momentul creării contului, apasă pe „Ai uitat parola” din câmpul „Intră în cont – COMPANIE”. Introdu numele de utilizator asociat companiei contului tău REMARKABLE și îți vom trimite imediat un link prin care îți vei putea reseta parola. Te rugăm să verifici atât folderul Inbox (Mesaje primite), cât și folderul Junk/Spam.

B. Listă candidați

Unde pot găsi CV-urile din platformă?

Lista profilelor publice din cadrul platformei REMARKABLE poate fi regăsită în secțiunea „Persoane” din meniul de sus. Apasă pe această secțiune și vei putea vizualiza atât lista de profile deblocate, cât și lista profilelor blocate.

Sunt interesat să deblochez anumite date de contact din contul unui candidat. Cum pot face acest lucru?

Dacă dorești să deblochezi profilul unui candidat este suficient să apeși butonul „Deblochează”. Doar așa vei putea avea acces la datele de contact ale candidatului. Înainte de a realiza această selecție asigură-te că ai suficiente credite în cont.

Cum pot căuta un anumit candidat?

În situația în care îți dorești să cauți un anumit candidat, te rugăm să completezi informațiile solicitate în partea stângă a paginii „Persoane”. Poți face căutarea candidaților după următoarele criterii:

 • Titlul job-ului
 • Cunoștințele candidatului
 • Limbile străine cunoscute
 • Experiența pe domenii de activitate
 • Expertiza în anumite sectoare/industrii

Toate aceste filtre sunt special concepute de RemarkableJobs pentru a ne asigura că-ți vor fi returnate doar acele profile care îndeplinesc criteriile solicitate.

Sunt interesat să asociez un profil de candidat unui job publicat de companie. Cum pot face acest lucru?

Dacă dorești să asociezi profilul unui candidat unui job publicat de companie este suficient să apeși butonul „Asociază unui job”. Completează informațiile solicitate, respectiv job-ul căruia vrei să-i fie asociat respectivul profil și câteva notițe și apasă ulterior butonul „Salvează”.

C. Cum pot gestiona job-urile companiei

Cum pot adăuga un job?

Pentru a publica un job apasă „Organizație – Job-uri – Adaugă job”. Îți vor fi solicitate anumite informații pe care te rugăm să le completezi înainte de adăugarea job-ului.

Imediat ce ai completat toate informațiile vei fi redirecționat către pagina „Activează job”. Înainte de a activa job-ul, asigură-te că ai suficiente credite în cont.

Am adăugat un job însă el nu a fost publicat. Ce pot face?

Dacă ai parcurs pașii necesari pentru adăugarea unui job însă acesta nu a fost publicat, îl poți regăsi în secțiunea „Organizație – Job-uri – Draft-uri”. Apasă pictograma  și job-ul este activat.

Pot modifica informațiile unui job?

Dacă ai completat informațiile unui job și dorești modificarea acestora este necesar să intri în secțiunea Organizație – Job-uri – Toate job-urile”. Apasă pictograma  și vei fi redirecționat pe pagina de „Editează job”.

Vreau să șterg un job. Cum pot face acest lucru?

Dacă vrei să ștergi un job este necesar să intri în secțiunea Organizație – Job-uri – Toate job-urile”. Apasă pictograma  și job-ul va fi șters.

Cum gestionez aplicanții la job-uri?

Pentru a vedea persoanele care au aplicat la job-ul publicat de companie în cadrul platformei RemarkableJobs.ro este necesar să selectezi opțiunea „Detalii – Vezi aplicanți”. După selectarea acestei opțiuni vei putea vedea aplicanții la job-ul selectat și vei putea gestiona rapid aplicațiile la job, respectiv vei putea accepta/respinge un anumit candidat.

Vreau să gestionez profilele asociate unui job. Cum fac acest lucru?

Dacă vrei să gestionezi profilele asociate unui job este necesar să selectezi opțiunea „Detalii – Persoane asociate”. După selectarea acestei opțiuni vei putea vedea persoanele asociate de tine job-ului respectiv.

Vreau să distribui un job. Cum fac acest lucru?

Pentru a distribui un job este necesar să selectezi opțiunea „Detalii”. Selectează orice opțiune de distribuire posibilă și job-ul rău va fi distribuit pe canalul media selectat.

D. Cum pot gestiona certificările companiei

Cum pot adăuga o certificare oferită de companie?

Dacă compania ta certifică candidații într-un anumit domeniu și dacă dorești să te faci cunoscut în cadrul comunității REMARKABLE, te rugăm să selectezi opțiunea „Organizație – Certificări – Adaugă certificare”. Îți vor fi solicitate anumite informații pe care te rugăm să le completezi înainte de adăugarea certificării.

Imediat ce ai completat toate informațiile vei fi redirecționat către pagina „Activează certificare”.

Cum pot vizualiza cerificările companiei?

Certificările publicate de către companie sunt disponibile în secțiunea „Organizație – Certificări”. De aici pot fi gestionate toate certificările companiei.

E. Cum pot gestiona cursurile oferite de către companie

Cum pot adăuga un curs oferit de către companie?

Dacă dorești să adaugi cursuri în cadrul platformei și dacă dorești să te faci cunoscut în cadrul comunității REMARKABLE, te rugăm să selectezi opțiunea „Organizație – Cursuri – Adaugă curs”. Îți vor fi solicitate anumite informații pe care te rugăm să le completezi înainte de adăugarea cursului dorit.

Imediat ce ai completat toate informațiile e suficient să apeși „Salvează” și cursul oferit va fi disponibil în cadrul platformei RemarkableJobs.ro.

Cum pot vizualiza câte persoane au urmat cursul publicat?

Persoanele care au parcurs cursul publicat sunt disponibile în secțiunea „Organizație – Cursuri – Persoane ce au urmat cursul”.

Mai pot fi editate ulterior detaliile cursului publicat?

Dacă dorești să adaugi alte detalii la un curs deja publicat intră în secțiunea Organizație – Cursuri – Editează curs”.

F. Cum pot gestiona testele oferite de către companie

Cum pot adăuga un test oferit de către companie?

Dacă dorești să adaugi teste în cadrul platformei și dacă dorești să te faci cunoscut în cadrul comunității REMARKABLE, te rugăm să selectezi opțiunea „Organizație – Teste– Adaugă test”. Adaugă testul dorit în trei pași: Detalii generale – Configurare – Întrebări.

Imediat ce ai completat toate informațiile e suficient să apeși „Salvează” și testul oferit va fi disponibil în cadrul platformei RemarkableJobs.ro.

Mai pot fi editate ulterior detaliile cursului publicat?

Dacă dorești să adaugi alte detalii la un curs deja publicat intră în secțiunea Organizație – Test – Editează test”.

G. Servicii RemarkableJobs.ro

Cum poți achiziționa credite?

Pentru a achiziționa credite este necesar să selectezi secțiunea „Oferte – Cumpărare credite”. Alege numărul de credite ce dorești să-l achiziționezi și gestionează mult mai ușor creditele achiziționate. Prețul unui credit este de 5 lei, la care se adaugă TVA. Prețurile afișate în cadrul platformei nu conțin TVA.

Doresc să deblochez un profil. Cum pot face acest lucru?

Înainte de a debloca un profil de candidat trebuie să te asiguri că ai numărul de credite în cont. Dacă nu ai suficiente credite, achiziționează credite prin „Oferte – Cumpărare credite”. Imediat după achiziționarea creditelor selectează pachetul de CV-uri pe care dorești să-l achiziționezi „Oferte – Acces CV-uri candidați”.

Doresc să publica un anunț de angajare/job. Cum pot face acest lucru?

Înainte de a publica un anunț de angajare/job  trebuie să te asiguri că ai numărul de credite în cont. Dacă nu ai suficiente credite, achiziționează credite prin „Oferte – Cumpărare credite”. Imediat după achiziționarea creditelor selectează tip-ul anunțului pe care dorești    să-l publici „Oferte – Postare anunțuri job-uri”.

H. Discută cu echipa RemarkableJobs.ro

Contactează-ne

Program:

Luni-Vineri: 09:00-17:00, în afara sărbătorilor legale.

Dacă ai nevoie de asistență pentru a naviga pe site-ul nostru sau vrei să te ajutăm să găsești un job potrivit pentru tine, trimite un email la remarkablejobs@structuralmanagement.ro.